Hvalpe 2011- uge 1

Forside
Om os
Om Lost Lake
Vores hunde
Hvalpe 2007

Hvalpe 2009
Hvalpe 2011
Uge 1
Uge 2
Uge 3
Uge 4
Uge 5
Uge 6
Uge 7
Uge 8
Uge 9
3-6 måneder
Hvalpenes stamtavle

Træning

    Tre dage før

Tre hvalpe Fem hvalpe

Efter chek hos dyrlægen

En gamle 1En dag gammel 2

Dag 2 mad på sengenDag 2 fyldte maverLørdagshyggeGodt mætMasMas 2Mas 3En uge gamleEmil

Det er 3 dage før. Det er varmt, maven er tyk og Frida sover meget. Hun har også lidt irriterede øjne. Vi har fået nogle dråber hos dyrlægen, så det er væk nu. Dyrlægen sagde, at det ikke var ualmindeligt, fordi immunforsvaret er presset under drægtigheden.11. maj. Kl 2 om natten. Opblokningen startede kl 12 og to timer efter er den tredje hvalp født. Den store gule tæve kom først, så den lille sorte hanhvalp, som kan ses til venstre, og den gule han er lige kommet.
Kl 2.33 er den femte hvalp født. Frida er heldigvis frisk, og skal ikke arbejde ret meget for at få dem ud. Der er kommet to sorte tæver mere.

Kl 10.30 er vi hjemme igen efter en tur hos dyrlægen, for at være sikre på at fødslen er veloverstået og alle hvalpene er sunde.

Det lidt røde lys kommer fra en hønemor, som hænger over kassen for at sikre hvalpene ikke bliver kolde. Senere på dagen kunne vi slukke den, for det blev en rigtig varm dag.


12. maj. Der spises, soves og knirkes i hvalpekassen, og mor er meget omhyggelig med hygiejnen.

Frida nyder sine hvalpe og forlader nødigt hvalpekassen, så hun må overtales til at tage en lille luftetur af og til. Heldigvis serveres maden i kassen. Det er en god blanding af Hills hvalpe tørfoder, Hills hvalpe dåsemad, Hills A/D på dåse og kyllingefond. Men der skal også noget til, for hele kuldet har taget 325g på i løbet af de første 30 timer. Vandet får et skvæt A-38, for at sikre, hun får væske nok.


Man skal nok være hvalpemor, for at synes hun er køn.
13. maj. Frida er ikke meget for at forlade hvalpene og bliver derfor forkælet med servering i hvalpekassen.

Mors mælk giver runde maver og tilfredse hvalpe. De to små har taget hhv 80 og 82 gram på siden de blev født.

14. maj. Lørdagshygge i hvalpekassen.


15. maj. Godt mæt efter søndagsbrunch.


16. maj. Der mases for at komme til fadet.


17.maj. Den første uge er gået, og alle har det godt. Frida tager sig nu nogle frikvarter' fra hvalpene, som sover veltifredse i længere perioder. Maj viser sig desværre fra sin kolde og våde side, så hønemor er tændt, når Frida ikke er hos hvalpene.

Hvalpene har taget godt på. Den gule tæve (Indica, Lucca) leder feltet med 854g. Den gule han (Baldrian - Sandi) vejer 774g. De to sorte hanner (Sison - Simba og Aceras - Thomas) vejer hhv 800 og 760g. De fire sorte tæver (Linea - Smilla, Veronica - Thilde, Vikke og Melissa - Molly) vejer 820, 814, 802 og 666g. Vi holder godt øje med den mindste, så hun ikke sakker bagud, men hun tager fint på hver eneste dag, og er den som har taget mest på det sidste døgn. Hele kuldet har forøget vægten fra 3285g til 6260g.
Navnene er hentet fra botanikkens verden, inspireret af vores dejlige have. Herunder ses Emil i en blomstrende bærmispel. Der er dog ingen hvalpe, som blev kaldt Amelanchier.